Όμιλος Πιλακούτα: Η Καινούργια Ηλεκτρική BMW iX

Φεβρουαρίου 15th 2022

Γεννημένη από ένα όραμα. Φτιαγμένη για την ηλεκτροκίνηση. Η νέα BMW iX διαθέτει όλες εκείνες τις κομψές λεπτομέρειες που την τοποθετούν στην κορυφή των καλύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της αγοράς!

Με τεχνολογία αιχμής BMW eDrive 5ης γενιάς και ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης, η BMW iX επιτυγχάνει εντυπωσιακή αυτονομία και ισχυρή επιτάχυνση από στάση. Το έξυπνο λειτουργικό σύστημα BMW 8 διατηρείται πάντα ενημερωμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς διαισθητικά από τον χρήστη.

Φόρτιση της BMW iX σας

Με την BMW iX και το σύστημα BMW Charging, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια ποικιλία εξατομικευμένων επιλογών, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας σχεδόν παντού!

 

BMW iDrive

Για πρώτη φορά, το νέο BMW iDrive σάς μεταφέρει σε μια εντελώς νέα συνολική εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και σας επιτρέπει να μιλάτε με την BMW σας εντελώς φυσικά. Εκτός από την τεχνολογία αφής στο περιβάλλον χρήστη iDrive, μπορείτε να διαχειριστείτε το σύστημα infotainment με τη βοήθεια του έξυπνου ψηφιακού βοηθού, ο οποίος ανταποκρίνεται στη φωνή και στις κινήσεις σας και κάνει την οδήγηση της BMW iX όσο πιο άνετη γίνεται.

 

Υποβοήθηση οδήγησης

Η BMW iX διατίθεται με πληθώρα συστημάτων οδήγησης και υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένου ενός Driving Assistant Professional, που παρέχει τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια, υποβοήθηση πλοήγησης και ευθυγράμμιση λωρίδας. Το Parking Assistant Plus βοηθάει στη στάθμευση και στους ελιγμούς χρησιμοποιώντας μεγάλο αριθμό από κάμερες, ώστε να έχετε πλήρη απεικόνιση του χώρου γύρω από το όχημά σας – και σε μορφή 3D μάλιστα.

 

Σχεδιασμός

Ο μονολιθικός σχεδιασμός της BMW iX χαρακτηρίζεται από επιφάνειες με γενναιόδωρες αναλογίες και διακριτικές γραμμές. Κάθε στοιχείο εντάσσεται απόλυτα στη μοντέρνα σχεδίασή της, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο αυτό έχει βγει από ένα μόνο καλούπι.

 

Εξωτερικός σχεδιασμός

Το εξωτερικό της BMW iX βασίζεται σε καθαρές μινιμαλιστικές γραμμές, σχέδιο που αναδεικνύει έναν νέο τύπο μετακίνησης, επικεντρωμένο αυστηρά στις ανάγκες των επιβατών.

Η σχεδίασή του βασίζεται στη δύναμη και στα χαρακτηριστικά ενός BMW SAV, τα οποία συνδυάζονται με ένα πιο λιτό σχεδιαστικό λεξιλόγιο, προσανατολισμένο προς το μέλλον, καθώς και μια ολιστική βιώσιμη αντίληψη για το αυτοκίνητο.

Οι χωνευτές λαβές θυρών, οι θύρες χωρίς πλαίσιο, και το τελείωμα στο περίγραμμα των παραθύρων εντάσσονται αρμονικά στη συνολική αισθητική.

Όλα αυτά τα στοιχεία τονίζουν τις φυσικές αναλογίες αυτού του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του.

 

Εσωτερικός σχεδιασμός

Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι μοντέρνος και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα, όπως μπορείτε να δείτε στις οθόνες και στα χειριστήρια. Το κρυστάλλινο χειριστήριο iDrive στην κεντρική κονσόλα αποτελεί το κύριο στοιχείο ελέγχου και πλαισιώνεται από έναν εξαιρετικό πίνακα ελέγχου, κατασκευασμένο από ξύλο με πιστοποίηση FSC.

Η κατάργηση του κεντρικού καναλιού επέτρεψε στην BMW iX να προσφέρει περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες.

Το εσωτερικό της BMW iX είναι ένα μοναδικό μέρος για να χαλαρώσετε, και η αρχιτεκτονική του είναι επηρεασμένη από τον μοντέρνο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων.

Τέλος, το πανοραμικό γυάλινο κουβούκλιο του Sky-lounge προσφέρει μια εκπληκτική αίσθηση άνεσης, καθώς και μια χαλαρή lounge ατμόσφαιρα.

 

Ολιστική αειφορία

Η BMW iX εκπέμπει 45% λιγότερους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του κύκλου ζωής του κινητήρα, σε σύγκριση με ένα SAV με αντίστοιχο ισχυρό κινητήρα εσωτερικής καύσης, χάρη στην ιδέα της πλήρους βιωσιμότητας.

Έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας –όχι πάνω από 23 kW/h– και αξιοσημείωτη αεροδυναμική, με cd 0,25. Η οδήγηση της BMW iX στη λειτουργία «My Mode Efficient» βελτιώνει ακόμα περισσότερο αυτή την ήδη εξαιρετική απόδοση.

 

Ζάντες και ελαστικά

Τα ελαστικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη δυναμική της οδήγησης, αλλά και την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, περιμένουμε άριστες προδιαγραφές από τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε στα αυτοκίνητά μας. Επιπλέον, στόχος είναι η περαιτέρω εξέλιξη, σε στενή συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών. Τα ελαστικά είναι ειδικά κατασκευασμένα για να διασφαλίζουν άψογη, μοναδική εφαρμογή στην BMW σας.

 Η νέα BMW iX ανοίγει τον δρόμο για μια νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα επαναπροσδιορίσουν τη βιωσιμότητα, την απόλαυση της οδήγησης και τον ορισμό του premium.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, και για να ζητήσετε ένα test drive με την ηλεκτρική iX της BMW, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα πωλήσεών μας στην Char. Pilakoutas Ltd.