MINI Genius: Προγραμμα εργοδοτησης νεων

Ιουνίου 05th 2014

Mε την ευκαιρία της παρουσίασης του εντελώς Νέου MINI, o Όμιλος Πηλακούτα λανσάρει το πρόγραμμα «ΜΙΝΙ Genius» που αφορά την πρόσληψη νέων, έως 30 χρόνων, ανέργων, που έχουν πάθος για τον χώρο του αυτοκινήτου.

Με γνώμονα τις δύσκολες εποχές που ζούμε, ο Όμιλος Πηλακούτα, στέλνει ένα θετικό μήνυμα, μέσω αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, στους νέους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν δουλειά και βρίσκονται αντιμέτωποι με κλειστές πόρτες, μιας και η επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις.

Έτσι, δημιουργήθηκε η ιδέα του προγράμματος ΜΙΝΙ Genius το οποίο δημιουργεί προοπτική εργασίας στον Όμιλο Πηλακούτα για νέους από 18 έως 30 χρονών, που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά είναι λάτρεις του αυτοκίνητου. Η επιλογή τους θα γίνει μέσα από μία πρωτοποριακή διαδικασία, όπου επιπροσθέτως του βιογραφικού τους, θα πρέπει μέσα από ένα video 30 δευτερολέπτων να πείσουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ότι δικαιούνται να ονομαστούν "MINI Geniuses".

Συγκεκριμένα αφού μπουν στην ιστοσελίδα του MINI στο facebook θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα video όπου θα πρέπει να εξηγήσουν με το δικό τους τρόπο, τους λόγους για τους οποίους το νέο MINI είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Μπορούν να πάρουν πληροφορίες για το νέο MINI στην ιστοσελίδα www.mini.com.cy και στη σελίδα του ΜΙΝΙ στο facebook. Όλες οι υποψηφιότητες θα περάσουν από μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπρόσωπο της MINI που ανήκει στην BMW AG, εκπροσώπους του αυτοκινητιστικού τύπου και 1 εκπρόσωπο του Ομίλου μας.

Η εργοδότηση των νέων αυτών θα έχει αρχική διάρκεια έξι μηνών και στο διάστημα αυτό, θα παρέχεται συνεχώς εκπαίδευση γενική, αλλά και ειδικά στις αξίες της Μάρκας MINI. Μετά την εκπαίδευσή τους, θα χαρακτηριστούν «ΜΙΝΙ Geniuses» και θα στελεχώσουν το αντίστοιχο τμήμα των αυτοκινήτων MINI που αντιπροσωπεύει στην Κύπρο ο Όμιλος Πηλακούτα. Στη συνέχεια, με βάση την απόδοση των προσληφθέντων, υπάρχει η προοπτική για συνέχιση μιας μακροχρόνιας συνεργασίας στον Όμιλο Πηλακούτα.

Στην ομιλία του κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κύριος Χαράλαμπος Πηλακούτας ανάφερε πως παρά τις προκλήσεις των επιχειρήσεων, το βάρος της ανάκαμψης της οικονομίας μας, πέφτει κυρίως στους ώμους των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που μέσα από ορθή στρατηγική και αξιοποίηση των ευκαιριών, μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

«Η οικονομία μας κερδίζει βήμα βήμα και πάλι την αξιοπιστία της διεθνώς», δήλωσε ο κύριος Πηλακούτας. «Γίνονται αλλαγές που βάζουν τις βάσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη. Στον Όμιλο Πηλακούτα, έγκαιρα, εδώ και χρόνια, κάναμε τις αναγκαίες κινήσεις και διαρθρωτικές αλλαγές για να είμαστε ανταγωνιστικοί, εξωστρεφείς και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης. Mε αυτές τις προσλήψεις νέων ανθρώπων, μέσα στην κρίση, o Όμιλος Πηλακούτα, εκδηλώνει την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, εκείνες οι επιχειρήσεις που μπορούν, έχει αξία να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να προσφέρουν ευκαιρίες εργασίας σε νέους ανθρώπους. Το MINI αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή φιλοσοφία. Στην αισθητική, στον δυναμισμό, στην ποιότητα, στον τρόπο ζωής. Θέλουμε λοιπόν από τους υποψηφίους να εργαστούν κοντά μας, να αναδείξουν φρεσκάδα, διαφορετικότητα και δημιουργικότητα. Θέλουμε ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα αλλιώς!»

To view more photos visit our Gallery